De carrière van Job van der Voort: thuiswerken als enorm businessplan

Met zijn verhuizing naar de Zaan is Van der Voort weer terug bij het begin. Hij groeide op in Zaandam, studeerde psychologie in Amsterdam, specialiseerde zich in neuropsychologie en deed een master in neuroscience. Tijdens een studietrip leerde hij de Portugese Carla kennen, pats-boem liefde, dus toen hij onderzoek moest doen, zocht hij een stageplek in Portugal. “Ik mailde een onderzoeker bij de Champalaud Foundation, een prachtig onderzoeksinstituut in Lissabon. Toevallig had ik lab-ervaring in dat vakgebied, op het snijvlak van theoretisch en experimentele neurowetenschap. Ik kreeg een mailtje terug: ja, kom maar.”

Hij kon na de stage beginnen aan een promotietraject aan hetzelfde instituut, maar ging toen twijfelen. “Zo’n PhD duurt minstens vier jaar, meestal langer. Daarna kun je een postdoc doen. En als dat lukt en je bent succesvol, ben je de rest van de tijd bezig met het schrijven van grants om geld voor onderzoek bij elkaar te krijgen. Dat leek me geen leuke loopbaan.”

Startkapitaal op

Plan B: Van der Voort start met een Portugese vriend, Marcelo Lebre, een eigen bedrijf. “Ik was eigenlijk een nerd, altijd aan het programmeren. Een eigen startup was mijn droom. We wilden inzichten uit neuropsychologie en machine learning toepassen op HR, zodat we iedereen aan de perfecte baan konden helpen. Ons startkapitaal van drieduizend euro, geleend van mijn ouders, was na een paar maanden op en ik wist eigenlijk niet hoe ik geld kon ophalen bij investeerders. Dat keek ik af van Hacker News, Amerikaanse filmpjes online, maar die situatie was onvergelijkbaar met de Portugese markt die ik wilde aanspreken.”

Lees het hele artikel op AGConnect.nl: De carrière van Job van der Voort: thuiswerken als enorm businessplan (agconnect.nl)

RECENTE ARTIKELEN

Harold Vreeburg, directeur HR Croonwolter&dros: “Loop eens met je handen in je zakken over de afdeling”

Lees verder

CFO meets CEO: “Onze bazen zijn onze oprichters. En die zitten aan het einde van de gang.”

Lees verder