“Ik spreek regelmatig CFO’s die de laptop pas dicht doen om 23:00 uur ’s avonds en dan nog uren liggen te malen in bed.”

Ook dit jaar is Finance Factor weer partner van CFO Day – “Only when the tide goes out…”. Een kort gesprek met Albert Allmers over waarom hij Timo Hans dit jaar heeft uitgenodigd om iets te komen vertellen over stress en vitaliteit.

Waarom hebben jullie gekozen voor een CFO Day sessie over stress en vitaliteit?

“Temidden van alle technisch en financiële verhalen op CFO Day proberen wij met Finance Factor ook altijd de mens zelf centraal te stellen. CFO’s moeten in deze tijd onder hoge druk prestaties leveren. Er zijn zoveel opeenvolgende veranderingen in zo’n kort tijdsbestek. Deze continue ‘verandering van getijden’ vindt momenteel zo vaak en snel plaats dat veel mensen, ook CFO’s, een enorme stress ervaren. Timo gaat ons meenemen in zijn verhaal over hoe je stress kunt omzetten in kracht en vitaliteit, als een inspiratie om dingen anders en beter te doen.”

Hoor je veel verhalen over stress van CFO’s waarmee jullie werken?

“CFO’s ervaren vaak wel hoge werkdruk met veel deadlines. En juist dan is het heel belangrijk om de juiste dingen te doen, ook als je niet werkt. Bewegen, goed eten, voldoende nachtrust. Ik spreek regelmatig CFO’s die de laptop pas dicht doen om 23:00 uur ’s avonds en dan nog uren liggen te malen in bed. Als je niet oppast kun je vanuit een chronisch slaaptekort in een vicieuze cirkel terechtkomen. Bijna 1,6 miljoen Nederlanders hebben last van symptomen die lijken op een burn-out, zonder dat ze echt thuis zitten.”

Hoe kijkt Timo Hans daar tegenaan?

“Heel veel klachten die wij relateren aan stress hebben volgens Timo in essentie weinig of niets te maken met de druk zelf, maar met iets anders. Hij heeft onlangs een boek geschreven – ‘Stress is een kunst’ – over hoe je voor jezelf de juiste ‘stress mindset’ kunt creëren. Hij neemt hierin ook de medische wetenschap kritisch onder de loep. De manier waarop we nu vaak omgaan met het bestrijden van stressklachten ziet hij als symptoombestrijding, maar niet de onderliggende structurele mindset.

Voor iedereen is dat overigens een andere weg, maar in zijn boek en presentatie op CFO Day geeft hij ons wel de handvaten en spelregels mee die ons binnen vier weken helpen om druk om te zetten in kracht in plaats van verlamming. ‘Stress is een kunst’ kwam eerder deze maand direct op de nr. 1 plek binnen op Managementboek.nl. Dat is heel bijzonder. CFO’s die onze sessie bijwonen krijgen een exemplaar van het boek.”

Lees het hele artikel op CFO.nl: “Ik spreek regelmatig CFO’s die de laptop pas dicht doen om 23:00 uur ’s avonds en dan nog uren liggen te malen in bed.”   – CFO

Registreer je nu voor CFO Day 2024 en zorg dat je erbij bent op 30 mei!
https://cfoday.nl/aanmelden/

Deelname aan CFO Day is voorbehouden aan CFO’s van organisaties met een omzet van minimaal € 200 miljoen.

RECENTE ARTIKELEN

Harold Vreeburg, directeur HR Croonwolter&dros: “Loop eens met je handen in je zakken over de afdeling”

Lees verder

CFO meets CEO: “Onze bazen zijn onze oprichters. En die zitten aan het einde van de gang.”

Lees verder