HR-leadteam RDW Karin Disselen, Jessica van Zon en Celest Latumalea: “We doen het sámen en zijn kritisch op elkaar”

In alle vijf divisies van de organisatie zit een senior HR-adviseur in het managementteam, die meepraat over de bedrijfsvoering. En Karin Disselen heeft als manager HR een plek in het overkoepelende MT van de RDW.

“Veel uitdagingen pakken we aan in samenwerkingsverbanden, en ook HR draait daarin mee”

Logisch, die zware vertegenwoordiging van HR in de business, vindt zij. “Want mensen zijn de crux van een organisatie. De RDW staat voor steeds complexere opgaven. Bijvoorbeeld door alle nieuwe technologie in auto’s en alle data die daarmee gemoeid gaat.

Grote uitdagingen waar de RDW in de dienstverlening en bedrijfsvoering op moet inspelen. Veel pakken we aan in samenwerkingsverbanden, en ook HR draait daarin mee. Het is leuk om in te zoomen op die verschillende kanten van de organisatie.”

Strategische plek

Die samenwerkingsgedachte komt ook tot uiting in haar stijl van leiderschap. Karin Disselen heeft veel ruggenspraak met haar afdelingshoofden. Een interview over HR bij de RDW is prima, maar wel samen met Jessica van Zon (afdelingsmanager Specialisme) en Celest Latumalea (afdelingsmanager Advies).

Van Zon knikt instemmend. “We doen het samen en zijn kritisch op elkaar.” De werkwijze van HR sluit ook helemaal aan bij die van de organisatie, merkt Celest Latumalea daarbij op.

De strategische plek van HR toont het belang van HR binnen de organisatie, vindt ze. “Dat onderschrijft vanuit de organisatie dat medewerkers een belangrijk kapitaal zijn en dat de organisatie daarin investeert. Overigens is HR altijd een belangrijke pijler geweest binnen de RDW.”

Complex takenpakket

De RDW is sinds 1996 een zelfstandig bestuursorgaan van de overheid (een ZBO) en moet daardoor zelf de broek ophouden. De volledige naam Rijksdienst voor het Wegverkeer werd vanaf toen niet meer gebruikt. De organisatie heeft kantoren in Zoetermeer, Zwolle, Veendam en Groningen, een testcentrum in Lelystad en vele keuringsstations verspreid over het land.

Lees het hele artikel op CHRO.nl: HR-leadteam RDW Karin Disselen, Jessica van Zon en Celest Latumalea: “We doen het sámen en zijn kritisch op elkaar”

RECENTE ARTIKELEN

Harold Vreeburg, directeur HR Croonwolter&dros: “Loop eens met je handen in je zakken over de afdeling”

Lees verder

CFO meets CEO: “Onze bazen zijn onze oprichters. En die zitten aan het einde van de gang.”

Lees verder