De carrière van Silvie Spreeuwenberg: ‘Ik ben een kennismakelaar’

Waar de meesten van haar leeftijd de ICT inrolden na jaren spelen en programmeren op een Commodore 64, liep dat bij Spreeuwenberg anders. Haar moeder werkte bij een bedrijf dat de automatisering deed voor verzekeraars – computers waren nog te duur voor de verzekeraars zelf – en daar mocht Spreeuwenberg als zevenjarig meisje in de vakantie soms de ponskaarten in de computer doen, vertelt ze. Later kocht ook haar vader als een van de eerste architecten een computer en op de middelbare school kwam ze via het vak filosofie in aanraking met AI. Ze besloot een AI-studie te gaan doen, een schot in de roos.

“Wat ik geweldig vind aan computers – en ook van internet en ChatGPT en al die nieuwe ontwikkelingen – is dat kennis op plekken terechtkomt waar het op een andere manier niet had kunnen komen. Wat bij mij erg wringt is als iemand iets moet doen en de kennis niet heeft om dat goed te doen, maar die kennis is wel ergens anders aanwezig. Dan wil ik die kennis beschikbaar maken. Ik ben een soort kennismakelaar, dat vind ik leuk om te doen.”

Al na twee jaar ondernemer

“Ik heb een beetje een aparte carrière. Ik was 24 toen ik afstudeerde en heb toen krap twee jaar bij een bedrijf gewerkt. Ik ben begonnen in het vakgebied expertsystemen. Het idee is dat je data verzamelt en dan op basis van regels een geautomatiseerde beslissing neemt of een advies geeft. Maar vaak moest je zelfs nog beginnen met het inrichten van een database, dus dat werk kwam er allemaal nog bij.

Lees het hele artikel op AGConnect.nl: De carrière van Silvie Spreeuwenberg: ‘Ik ben een kennismakelaar’ (agconnect.nl)

RECENTE ARTIKELEN

Harold Vreeburg, directeur HR Croonwolter&dros: “Loop eens met je handen in je zakken over de afdeling”

Lees verder

CFO meets CEO: “Onze bazen zijn onze oprichters. En die zitten aan het einde van de gang.”

Lees verder