Chris Wauters (CTO SSC-ICT): 'De werkelijkheid is altijd weer complexer'

Chris Wauters had als student samen met zijn vader een bedrijfje als systeembeheerder. Nu is hij als CTO onderdeel van het directieteam van SSC-ICT, de IT-dienstverlener van de rijksoverheid. De passie voor IT was er al van kinds af aan. ‘Stappen vooruit maken is het mooiste dat er is.’

Op het bureau naast Chris Wauters (43) staat een 35 jaar oude Zenith Z100 met MS ODS 2.11. Een relikwie uit zijn verleden waarin IT vaak centraal stond. Zijn passie voor het IT-vakgebied begon al vroeg, ingegeven door zijn vader. Wauters groeide als kind al op met IT en besloot technische informatica in Delft te gaan studeren. Hij runde als student een IT-bedrijfje met zijn vader in netwerk- en systeembeheer. Zijn carrière in de IT kreeg nog meer vorm toen hij rond 2002 begon als auditor en IT-onderzoeker bij de Algemene Rekenkamer.

Bij ING leerde ik hoe je dit goed organiseert en ‘agile’ kan werken."

“Ik onderzocht destijds 4 dagen in de week IT-projecten binnen het Rijk. Daarnaast werkte ik ook 1 dag op de I&A-afdeling als adviseur en projectleider. Een duo-functie dus. Dat was een leuke combinatie, omdat ik naast onderzoeken ook praktisch aan de slag kon met data- en Citrix-migraties.” Wauters was in zekere zin zijn tijd al ver vooruit, want in die tijd werkte hij al aan oplossingen om werken op afstand mogelijk te maken. “Dat noemden we toen Werken op Afstand: het hybride werken avant la lettre. Thuiswerken bestond nog niet, werken deed je op je werk. We wilden het met dit project mogelijk maken dat Rekenkamermedewerkers op afstand toch hun e-mail kunnen lezen. Er waren toen nog heel beperkt smartphones en laptops. Voor medewerkers die bijvoorbeeld in het buitenland werkten was werken op afstand een uitkomst.”

Lees het volledige interview op agconnect.nl

RECENTE ARTIKELEN

Harold Vreeburg, directeur HR Croonwolter&dros: “Loop eens met je handen in je zakken over de afdeling”

Lees verder

CFO meets CEO: “Onze bazen zijn onze oprichters. En die zitten aan het einde van de gang.”

Lees verder