Hoe bouw je als CTO aan de ideale omvang van je team functioneel beheerders?

Het aantal functioneel beheerders is de afgelopen jaren gestaag toegenomen en daarmee ook het aantal teams. Maar hoeveel functioneel beheerders zijn er nodig voor zo’n team? Daar bestaat geen duidelijke norm voor, ziet Daniël Brouwers. Met praktische tips wordt het echter een stuk eenvoudiger om zo’n team op maat samen te stellen.

Wanneer het aantal functioneel beheerders in een organisatie toeneemt, kan een organisatie besluiten om er een team van te maken om zo het functioneel beheer efficiënter en effectiever te maken. Een functioneel beheerder is echter niet zomaar een functioneel beheerder. Zeker niet als het gaat om functioneel beheerders die in verschillende domeinen werken. Het ondersteunen van een administratieve afdeling stelt andere eisen aan de functioneel beheerder dan het ondersteunen van een marketingafdeling. Op beide afdelingen werkt een verschillend type mensen en het werk kent een totaal andere dynamiek.

Verwachten dat deze mensen elkaars werk kunnen overnemen, is een utopie. Er zijn wel taken die moeiteloos overgenomen kunnen worden, zoals het te woord staan van een gebruiker. Maar er zijn ook complexe taken waar je domeinspecifieke kennis voor nodig hebt. Vind de gemene deler. Het credo bij het inrichten van een functioneel beheer team is dan ook: ‘Standaardiseer wat moet, houd specifiek wat kan.’

Lees verder op AGConnect.nl: De ideale omvang van een team functioneel beheerders

 

RECENTE ARTIKELEN

Harold Vreeburg, directeur HR Croonwolter&dros: “Loop eens met je handen in je zakken over de afdeling”

Lees verder

CFO meets CEO: “Onze bazen zijn onze oprichters. En die zitten aan het einde van de gang.”

Lees verder