Succesvol in tech dankzij lessen uit het leger

De keuze om bij Mobiquity te gaan werken, was een eenvoudige, vertelt Piebinga nu aan AG Connect. Deels omdat mobiele technologie – waar het bedrijf zich onder meer op focust – hem fascineert – maar ook omdat hij een kans zag om een oude, fijne werkplek opnieuw te creëren. “Ik kende de CEO nog van Cambridge Technology, wat voor mij de plek is waar ik het fijnste gewerkt heb. En Mobiquity bestond toen nog uit 35 man, wat betekende dat ik de hele bedrijfscultuur en de vibe vanaf de grond af op kon zetten, zonder dat ik helemaal vanaf nul hoefde te beginnen. Dus als ik die sfeer opnieuw kon creëren, leek mij dat geweldig.”

Juist sfeer is voor Piebinga van groot belang. “Je moet een cultuur hebben waar mensen ongedwongen alles kunnen geven wat ze kunnen”, zegt hij stellig. Zo’n cultuur bereik je alleen door zelf het goede voorbeeld te geven. “Cultuur communiceer je alleen door gedrag en niet via memo’s. Dus je gaat ergens naartoe en gedraagt je op een bepaalde manier, en dan wordt dat overgenomen.”

“Ik neem zelf geen enkel privilege en ik ben op elk punt aanspreekbaar. En als mensen mij niet aanspreken, spreek ik mezelf aan. Daarnaast mag iedereen alles weten. Er is bijna niets wat geheim is. Dus vanaf dag één heb ik iedereen verteld hoe het staat met de cijfers. In het begin ging het natuurlijk niet goed, toen maakten we nog verlies. Maar dan weet iedereen ook waarom er geen bonus is. Op een gegeven moment krijg je zo ook de sfeer dat men weet dat er vragen gesteld kunnen worden en dat juist daarom de vraag niet altijd gesteld hoeft te worden. Je weet immers dat het antwoord toch wel komt. Dat geeft een hele egalitaire samenwerkingssfeer.”

Militaire lessen blijven bij je

Veel van deze principes pikt Piebinga op in het leger, waar hij begon vanwege de dienstplicht. “Maar toen ik daar zat, dacht ik: dit is leuk, dit bevalt me wel. Ik moest verantwoordelijkheid nemen en lekker de blubber in. Dus ik heb me aangemeld voor de militaire academie, heb daar psychologie gestudeerd en een geweldige tijd gehad. In totaal ben ik een jaar of tien blijven hangen”, vertelt hij. “Zeker in mijn jonge jaren – ik was 29 toen ik eruit ging – vond ik het erg vormend om heel veel verantwoordelijkheid te krijgen. Ik ben commandant geweest bij een verkenningseskadron. Nou, leg maar eens aan 200 dienstplichtigen uit dat er vanavond geen eten is.”

Lees het hele artikel op AGConnect.nl: Succesvol in tech dankzij lessen uit het leger

RECENTE ARTIKELEN

Harold Vreeburg, directeur HR Croonwolter&dros: “Loop eens met je handen in je zakken over de afdeling”

Lees verder

CFO meets CEO: “Onze bazen zijn onze oprichters. En die zitten aan het einde van de gang.”

Lees verder