Verschil in rol CTO en CIO vervaagt

Voor beide functies draait het in toenemende mate om het leveren van een bijdrage aan de bedrijfsstrategie. Er is een duidelijke convergentie van de taken gaande, zo is de conclusie uit een onderzoek onder 415 CTO en CIO’s. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Transposit, een DevOps-platformleverancier.

 

Twee functies of één?

Van de CIO’s die bij het onderzoek (pdf) werden betrokken, zei 83% dat er ook een CTO in de organisaties was en van de CTO’s die werden bevraagd, zei 86% dat er ook een CIO actief was. In 24% van de gevallen was er al sprake van een gecombineerde functie.

De functies lijken een forse overlap te bevatten. Zowel CTO als CIO gaven aan eindverantwoordelijk te zijn voor softwareontwikkeling, het beheer van in-huis ontwikkelde software, de regie over SaaS en over commercieel ontwikkelde standaardsoftware. Daarnaast horen zowel klanttevredenheid als ook de regie over digitale transformatie bij hun taken.

Vooral die laatste twee verantwoordelijkheden zijn de afgelopen drie jaar sterk in belang toegenomen. Driekwart van de ondervraagden zei dat de Covid-pandemie daar een belangrijke rol in heeft gespeeld.

Lees meer op AG Connect: Verschil in rol CTO en CIO vervaagt

RECENTE ARTIKELEN

Harold Vreeburg, directeur HR Croonwolter&dros: “Loop eens met je handen in je zakken over de afdeling”

Lees verder

CFO meets CEO: “Onze bazen zijn onze oprichters. En die zitten aan het einde van de gang.”

Lees verder